Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Dünya Ebeler Günü Etkinliği düzenledi. 5 Mayıs Ebeler Günü Ramazan Bayramı haftasına denk geldiğinden dolayı 16 Mayıs’ta kutlandı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Sağlık Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül TURAN, Fakülte Dekan Yardımcısı ve Ebelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatma ERGÜN, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Etkinlik Dr. Öğr. Üyesi Fatma ERGÜN’ün konuşmaları ile başladı.  Etkinlikte keyifle dinlenen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nün Şan Piyano dinletisi büyük ilgi gördü. Moderatör Dr. Öğr. Üyesi Halime AYDEMİR, Dünya Ebeler Günü’nün önemini belirten konuşması ile ebeliğin önemini vurguladı.  Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül TURAN’ın “Ebelik ve Yönetim” isimli sunumu, Ebe Filiz DEMİRCİ’nin “Sahada Ebelik Deneyimi Paylaşımı”, Ebe Gülden ULAŞ’ın “Alan ve Alan Dışı Saha Deneyim Paylaşımı” ile etkinlik devam etti. Program sonunda Dr. Öğr. Üyesi Fatma ERGÜN tarafından konuşmacılara katılım belgesi verildi ve hediye çekilişi ile etkinlik sona erdi.Etkinlik akşamında Ebelik Bölümü öğretim elemanları, konuşmacılar ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selda SONGUR DAĞLI akşam yemeği programında bir araya geldi.

Ebeler Günü Etkinliği 18 Mayıs 2022 tarihinde canlı müzik etkinliği ile eğlenceli bir şekilde devam etti. Ebelik Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerle keyifli vakitler geçirildi.