Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü Birimi'nin organizasyonu ile Kırşehir merkezdeki ilkokulların bahçelerine geleneksel çocuk oyun alanları çizildi. Bu vesile ile çocukların oyunlarını daha rahat oynamaları, oynarken eğlenmeleri, eğlenirken öğrenmeleri sağlandı.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ahi Çocuk Topluluğu öğrencileri, topluluk danışmanı öğretim görevlisi Muhammed KÖSTEKÇİ ve Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Sporları Koordinatörü Sinan GÜNEŞ tarafından, Kırşehir’deki 6 okulun bahçesine " Yağ Satarım Bal Satarım", " Güneş ", "Seksek", " Basketbol sahası", " Futbol sahası", “Tırtıl” ve ” Kedi motifi” nin çizimi yapıldı.
Yapılan çalışmayla okullarda bulunan boş alanlar rengârenk oyun alanlarına dönüştürülerek, unutulmaya yüz tutmuş bazı geleneksel oyunların yaşatılması da hedefleniyor.