15 Mayıs 2024 tarihinde Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen kutlama etkinliğine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Özata, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Süleyman Ersoy, akademik ve idari personel katılırken programda Prof. Dr. Nimet Karataş, Doç. Dr. Gizem Deniz Büyüksoy ve Uzm. Hemşire Gülcan Maraş konuşmacı olarak yer aldı.

Programın açılış konuşmasını ilk olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökçe Demir yaptı. Prof. Dr. Gökçe Demir’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Özata söz alarak bir konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından konuk konuşmacılar Prof. Dr. Nimet Karataş, Doç. Dr. Gizem Deniz Büyüksoy ve Uzm. Hemşire Gülcan Maraş sunumlarını gerçekleştirdi.

17 Mayıs Cuma günü “Hemşireler Haftası’na” özel, KAEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü organizatörlüğünde, KAEÜ ve Kırşehir Belediyesi’nin destekleri ile hemşirelik öğrencilerine özel Kırköy Mesire Alanı’nda “Piknik Etkinliği” düzenlenmiştir. Bu etkinliğe hemşirelik bölümü öğretim elemanları ve yaklaşık 400 öğrenci katılarak hemşireler haftası şenliklerle kutlanmıştır. Ayrıca farkındalık yaratmak amacıyla 12-18 Mayıs tarihleri arasında Kırşehir Kent Meydanı’nda yer alan büyük elektronik billboardda “Türk Hemşireler Derneği’nin 2024 Hemşireler Haftası” temalı afişi yayınlanmıştır.