Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Doç. Dr. Gizem Deniz Büyüksoy'un öncülüğünde anlamlı bir sosyal sorumluluk etkinliğine imza attı. Fakülte öğrencileri, yaşlı bireylerle vakit geçirmek, onların sağlık durumlarını yakından gözlemlemek ve moral vermek amacıyla Osman Yalçınkaya Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini'ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, öğrenciler huzurevi sakinleriyle birebir sohbet ederek onların hikayelerini dinledi ve samimi bir ortamda keyifli anlar geçirdi. Öğrenciler, huzurevi sakinlerinin günlük yaşamlarını kolaylaştıracak bazı sağlık önerilerinde bulunarak, onların fiziksel ve ruhsal sağlıklarına katkıda bulunmayı amaçladı. Doç. Dr. Gizem Deniz Büyüksoy, bu tür etkinliklerin öğrencilerin mesleki ve kişisel gelişimlerine büyük katkı sağladığını belirterek, "Öğrencilerimiz, burada edindikleri deneyimlerle hem yaşlılarımızın yaşam kalitesini artırma konusunda bilgi sahibi oluyorlar hem de empati yeteneklerini geliştiriyorlar. Huzurevi ziyaretleri, topluma hizmet etmenin ve sosyal sorumluluk bilincinin pekişmesi açısından büyük önem taşıyor" dedi. Huzurevi sakinleri, gençlerin ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasını temenni ettiler. Etkinlik, huzurevi sakinlerinin ve öğrencilerin birlikte çekildiği hatıra fotoğrafları ile son buldu.