Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü, 1. sınıf öğrencileri için renkli bir "Oryantasyon Programı" düzenledi. Program, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Habibe Dilsiz'in açılış konuşmasıyla başladı ve öğrencilere isme özel olarak hazırlanmış olan “Bölümümüze Hoş Geldiniz” mektupları dağıtıldı. Oryantasyon eğitimi kapsamında; 1. sınıf öğrencilerinin danışmanı Arş. Gör. Şeyma Aydın üniversitenin, fakültenin ve bölümün tanıtımını yaparken, Öğr. Gör. Muhammed Köstekçi ise “Ahilik Kültürü” ve “Sosyal Transkript” hakkında bilgi sundu. Ardından “Kırşehir Kent Gezisi” gerçekleştirildi. Gezi kapsamında; Cacabey Meydanı, Cacabey Medresesi, Ahi Evran-ı Veli Camii, Ahilik Müzesi, Gazi Parkı, Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi, Hamidiye Mehmet Mermer Camii, Kırşehir Müzesi ve Kırköy Parkı ziyaret edildi.

Kırköy Parkı'ndaki öğle yemeğinin ardından devam eden programda; 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan ve bu yıl ilk kez kurulmuş olan “Oryantasyon Öğrenci Ekibi”nin deneyim paylaşımına da özellikle yer verildi. 10 kişiden oluşan bu ekip; TÜBİTAK projesinde araştırmacı olma, kongrede sözlü bildiri sunma, birden fazla yabancı dil öğrenme, Türkçe ve İngilizce literatür tarama gibi akademik motivasyonu artırmaya yönelik birbirinden yararlı deneyimler aktarırken, yanısıra da üniversite içindeki öğrenci kulüpleri, yurt hayatı, öğrenciler arasında etkili iletişim, Kırşehir'de yaşam, kent içindeki ücretsiz kurslar gibi pek çok konuda da sosyal hayata dair gerçekçi ve ulaşılabilir ipuçları verdi.

Program, Dr. Habibe Dilsiz'in “Çocuk Gelişimi Biliminin ve Çocuk Gelişimcinin Sağlık Alanındaki Yeri ve Önemi” konulu konuşmasıyla sona erdi.

Bu kapsamlı etkinlik; 1. sınıf öğrencilerimizin hem bölümlerine adaptasyonunu hem de üst sınıflar ile kaynaşmalarını sağlarken, aynı zamanda da öğrencilerimize Kırşehir’in kültürel ve tarihi zenginliklerini keşfetme fırsatı sundu.