Fakültemiz 25.06.2019 tarih ve 30812 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 1157 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kapatılan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulunun yerine kurulmuştur. Fakültemizin temelini teşkil eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu 02.11.1996 tarih ve 8655 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Gazi Üniversitesi’ne bağlı olarak 24.01.1997’de Kırşehir Sağlık Lisesinin devri ile eğitime başlamıştır. Yüksekokul 2006 yılında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kurulmasıyla, Gazi Üniversitesinden ayrılıp Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine bağlanmıştır.

Hemşirelik bölümü ile eğitime başlayan fakültemizde, 2009 yılında Ebelik ve Çocuk Gelişimi, 2019 yılında  Gerontoloji ve Beslenme ve Diyetetik bölümleri, 2021 yılında ise Ergoterapi bölümü açılmıştır.

Öğrenci Topluluklarımız

Hemşirelik Topluluğu
Ahi Biliştay Topluluğu
Doğa Sporları Topluluğu
Ekonomi Topluluğu
Genç Yöneticiler Topluluğu
Kariyer ve Yönetim Topluluğu
Pusula Topluluğu
Uluslararası İlişkiler ve Medeniyet Araştırmaları Topluluğu
Yeni Dünya Uluslararası İlişkiler Topluluğu

Fakültemizde, iç ve dış paydaşlarla yapılan düzenli toplantılarla, bölümlerimizin eğitim programlarının güncel kalmasına özen gösterilmektedir. Ayrıca üniversitemiz bünyesinde oluşturulmuş olan AYDEP uzaktan eğitim modülü ile derslerimizin tümü pandemi sürecinde çevrim içi olarak verilmektedir.